Rólam

Horváth Lotti vagyok, szobrász-keramikus. Sok szeretettel köszöntöm honlapomon!

Már gyermekkoromban éreztem, hogy én a kezeimen keresztül tudom a legjobban kifejezni önmagam. Rengeteget rajzoltam és festettem, de végül az igazi szerelmem a térbeli ábrázolás lett. Minden munkámmal ennek szépségét szeretném megmutatni és átadni!

A szobrászat alapjait a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola szobrász szakán sajátítottam el. Orr Lajos és Buda István tanítványaként. Itt megismerkedhettem a szobrászat alapjaival, anyagaival és technikáival. Főleg egyszínű anyagokat használtunk, mint például vörösre égő agyagot, vagy gipszet. Az utolsó évben felfedeztem a színek világát, a tárgyak megszínezésének változatos és izgalmas lehetőségeit. Ekkor fordultam a kerámia világa felé, amely új kapukat nyitott meg előttem! Hálás köszönet akkori rajztanáromnak/osztályfőnökömnek; Széri-Varga Gézának, hogy bátorított a szakváltásban.

2018-ban jeles diplomával a zsebemben búcsúztam a Metropolitan Egyetem Kerámia szakosztályától, ahol többek között Néma Júliától, és Rejka Erikától is rengeteget tanulhattam.

Szakmai gyakorlatként gimnazista-egyetemista éveim alatt, több mint öt éven keresztül dolgoztam egy kerámia műhelyben, ahol egyedi megrendeléseket készítettem. Ezúton is szeretném megköszönni Sefcsik Józsefnek a rengeteg segítséget és tanácsot, amikkel eddigi utam során ellátott engem!

2019 óta saját műhelyemben, ötvözve a legősibb művészetek két oszlopos tagját, építem utamat tovább. Munkáimban a szobrászat erejét és ízes formavilágát ötvözöm a kerámia precizitásával, és technikásságával. Az így kapott tárgyakban találom meg önmagam és bízom benne, hogy alkotásaim ettől válnak igazán egyedivé, izgalmassá és vonzóvá!

Célom, hogy olyan tárgyak kerüljenek ki a kezeim közül, amelyek szólni tudnak az emberekhez!

Jelenleg egyedi megrendelések elkészítésével foglalkozom, valamint csoportos foglalkozásokat is vezetek, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt kiélhetik alkotóvágyaikat. Célom, hogy műhelyemben mindenki magára találjon, utat adhasson kreativitásának. A minőségi időtöltés, kikapcsolódás és jó a hangulat garantált!

 
 


 

OXID név eredete:

Műhelyem neve árulkodik művészetemről.

Mikor a szobrászatból átléptem a kerámia világába, elárasztottak a lehetőségek, mind technikailag, mind a színek terén. Egy kerámia lehet anyagában színezett, vagy csak a máza színes. Ami közös, hogy mindkét színezési fajtát a fémekből nyert oxidok segítségével érhetjük el. Más szóval az oxidok különböző kombinációi adják a színek igazi sava-borsát. Felhasználásuknak lényegében végtelen tárháza van, amik kiismeréséhez egy élet is kevés lenne. Ezért választottam az OXID nevet, mivel számomra a végtelen lehetőségeket jeleníti meg, egy szóban.

Copyright © 2020 OXID STUDIO