Ez egy 1250 fokon égő szenvedély…

Egy tárgy elkészítése mindig az anyagválasztással történik. Munkáimhoz különböző összetételű, német minőségi agyagokat használok. Hasonlóak, mégis mindegyik teljesen más tulajdonságokkal bír. Az egyik inkább a tányérok lágyságát hivatott visszaadni, míg a másik a robosztusabb szobrok megformáláshoz tökéletes választás. Mind fölött, mégis a porcelán áll, az agyagok királynője. Műhelyemben mindannyian szerephez jutnak, így legjobban ellátva a rájuk kiszabott feladatokat. Mert egy éttermi tányérnak bírnia kell a mosogatógépeket, egy kerti szobornak pedig meg sem szabad rezzennie a fagytól.

 

 

Amennyiben a kívánt végeredmény színes, jönnek a saját receptjeim alapján kevert mázaim. Főleg földszíneket használok, de előszeretettel nyúlok a kék árnyalataihoz, vagy a fehér alapú kristálymázakhoz. Fontos kiemelni, hogy bár a mázak alapszíne mindig adott, ezzel a technikával a végeredményben mégis mindig van egy kis játék. Ennek köszönhető, hogy a kemencéből kijövő kisszériás kerámiák fő színei azonosak, de részben mégis ülönbözőek. Ezáltal repertoárom minden darabja, nem csak formáiban, de színeiben is eljesen egyedi jegyekkel rendelkezik.

 


 

Célom, hogy minden kerámia, ami kikerül a kezeim közül, ne egyszerűen csak egy újabb tárgy legyen a világon, hanem hasznos, praktikus és szerethető használati- vagy díszkerámiaként tudjon funkcionálni.

 

Edények, tányérok:

Előszeretettel készítek egyedi kisszériás tányérokat, illetve tálaló edényeket. Erősségem, az egyedi formavilág, és a klasszikus tányérok határainak feszegetése. Műhelyemben többféle agyag várja, hogy előtérbe kerüljön, és általa kézzelfoghatóvá váljon az elképzelés. Kerámiáimat magastűzön, 1250 celsius fokon égetem kemencéimben, ezáltal jól bírják a hideget és meleget.


Szobrok,mozaikok:

Szeretettel készítek kültéri és beltéri plasztikákat, szobrokat, valamint falra akasztható dekormozaikokat, címereket ezen kívül kerti díszkerámiákat, egyedi vízköpőket, csobogókat.

Legújabb munkáimat megtekinthetik Instagram oldalamon.

Amennyiben egyéb információra van szüksége,
kérem forduljon hozzám bizalommal!

 

Copyright © 2020 OXID STUDIO